•Aanleg sportpark St.-Dimpna van start•Belbushalte ‘OCMW’ krijgt nieuwe naam•Opendeurdag OCMW-dagcentrum en Huis De Post •Kringwinkel haalt textiel op•Infoavond ‘Samenaankoop groene energie’•Week van de Sportclub•…

Aanleg sportpark St.-Dimpna van start
De aanleg van de sportterreinen voor voetbalclub SAV Sint-Dimpna aan Eikenvelden kan definitief van start gaan. Al in 2002 startte het stadsbestuur een dossier op om de bestaande parkzone om te vormen tot een sport- en spelpark. Na de goedkeuringsprocedure, aanstelling van de ontwerper en overleg tussen de betrokken partijen werd een voorontwerp goedgekeurd in de tweede helft van 2006. Na een moeilijke ronde van grondverwerving en vergunningsaanvragen was het bestuur in 2009 klaar voor de aanleg van de terreinen.
 
Omdat in het verleden in de directe omgeving al archeologische vondsten gedaan waren, legde de cel onroerend erfgoed een archeologisch vooronderzoek op. Een lange reeks opgravingen volgde. Het projectgebied bleek een zeer waardevolle site. Het vooronderzoek ter hoogte van parksite is nog lopende. Het onderzoek ter hoogte van de geplande voetbalterreinen werd ondertussen afgerond. Begin september start de aannemer met de aanleg van de terreinen. Half oktober zullen de voetbalpleinen ingezaaid worden. In die periode zal de aannemer ook hekwerk plaatsen en een waterput boren.  De afwerking van de pleinen is voorzien voor volgend jaar. Aan de uitwerking van het project hangt een prijskaartje van 523 000 euro excl. BTW. Daarnaast worden door het stadsbestuur nog een staantribune en vier dug-outs gebouwd, voor een bedrag van 98 000 excl BTW. SAV St.-Dimpna neemt de nieuwe pleinen in gebruik vanaf het voetbalseizoen 2013-2014.
 
 
Belbushalte ‘OCMW’ krijgt nieuwe naam
De belbushalte in de Stationsstraat aan het vroegere OCMW, droeg tot voor kort nog de naam ‘OCMW’. Mensen die het OCMW wilden bezoeken stapten vaak af in de Stationsstraat, terwijl het OCMW al enkele jaren in de JB Stessensstraat gelegen is. Om de verwarring van de baan te helpen, krijgt de halte in de Stationsstraat voortaan de naam ‘Stadspark’ mee.
 
 
Opendeurdag OCMW-dagcentrum en Huis De Post
In het kader van het 35-jarige bestaan van het dagcentrum en om het mooie resultaat van de verbouwingswerken in het dagcentrum en Huis De Post te tonen, organiseren beide opvangplaatsen een opendeurdag op zondag 9 september. Kom vanaf 13u langs om van kortbij kennis te maken met de werking en de bijzondere bewoners.Het dagcentrum is gevestigd aan centrumparking Schrijnwerkerij in de Nieuwstraat en biedt dagopvang aan volwassenen met een lichte of ernstige verstandelijke beperking. Ook mensen met een motorische handicap kunnen er terecht. Huis De Post in de Kollegestraat biedt voltijdse woonopvang aan, aan volwassen personen met een mentale of meervoudige handicap. Het dagcentrum en Huis De Post liggen op wandelafstand van elkaar.
 
 
Kringwinkel haalt textiel op
Jouw herbruikbaar textiel behoort niet thuis op de afvalberg. Daarom zamelt De Kringwinkel Zuiderkempen textiel huis aan huis in om het een nieuw leven te geven. Viermaal per jaar krijg je een oranje textielzak in je brievenbus. Je kan hierin herbruikbaar textiel (kleding, huishoudtextiel en schoenen) steken. De eerstvolgende textielophaling staat gepland op dinsdag 11 september. Heb je andere goederen die je wenst af te danken? Breng ze naar de Kringwinkelcontainer op het containerpark of maak een afspraak voor een gratis ophaling.
 
 
Infoavond ‘Samenaankoop groene energie’
De samenaankoop van groene energie, georganiseerd door de provincie Antwerpen, werd in 2011 een overweldigend succes. Nu, een jaar later, lopen de contracten met korting af. Wil je opnieuw een contract met korting? Doe dan opnieuw mee met de samenaankoop. Durfde je vorig jaar de stap naar een andere leverancier nog niet te zetten of vond je de aangeboden korting niet voldoende? Teken dan vrijblijvend in. Heb je nog vragen? Kom dan naar de infoavond op dinsdag 11 september om 20u in het stadhuis. Na afloop bieden we iedereen de mogelijkheid om ter plaatse online in te schrijven. Ben je van plan om ter plaatse in te schrijven? Vergeet dan zeker niet om je laatste jaarfactuur voor stroom en aardgas mee te brengen. De gegevens uit die facturen heb je nodig om in te kunnen schrijven.
 
 
Week van de Sportclub
Hou je van actie? Wil je jouw passie voor sport graag delen met oude en nieuwe sportvrienden? Of heb je een sportclub in gedachten die je altijd al eens beter wilde leren kennen? Tijdens de Week van de Sportclub van 8 tot 16 september zetten de sportclubs hun deuren voor jou open. Tijdens de gratis trainingen en initiaties ontdek je alles over hun werking en activiteiten! De sportclub is een toffe plek waar iedereen welkom is, ongeacht afkomst, geslacht of leeftijd. Je wordt er steeds beter in je sport onder leiding van een gediplomeerde trainer. En je beleeft er steeds meer plezier, wanneer je na het sporten nog even blijft hangen met je vrienden. Wil je weten welke clubs hun deuren voor je open zetten voor een kennismaking? Surf dan naar www.geel.be voor een handig overzicht.
 
 
Klassieke muziek beluisteren in Luysterbos
Schrik van klassieke muziek? Of net een grote liefhebber? Kom dan zeker eens 'Luysteren' en genieten! Onder leiding van een vrijwilliger luister je in dienstencentrum Luysterbos samen naar de mooiste klassieke melodieën. Je hoeft geen kennis van klassieke muziek te hebben. Op het programma staan Beethoven (3de symphonie, 1ste deel), Vivaldi (concerto voor viool en cello), Händel (Vuurwerk-muziek) en Saint-Saëns (Havanaise). Iedereen is welkom vanaf 14u in de JB Stessensstraat.